top of page

SOMMAR 2024

De fem elementen

Landa i din kropp

Under juli månad kan du följa med på fem tillfällen där vi utforskar natur och sinne i just den miljö där den har som mest kraft. De fem elementen som vi kommer att bekanta oss med är:
 

  • Rymd/Ether som är ihålligt, lätt och tomt.

  • Luft som är flyktigt, lätt och föränderligt.

  • Eld som är varmt, hett och förbränner.

  • Vatten som är fylligt, vätskande och tvättar rent.

  • Jord som är kompakt, stilla och stabilt. 
     

Oftast ser vi inte elementen men de har olika egenskaper som vi kan upptäcka runt omkring oss. En yta kan vara antingen sträv eller slät, en väderlek är kall eller varm och ett material kan vara antingen fast eller i flytande form. Eftersom allt består av dessa fem element i olika sammansättningar består också vi människor av dem. 

Var och en av oss föds med en helt unik sammansättning av elementen, en del har mera eld i sin konstruktion och andra mera luft osv.  Beroende på vilket element som är dominerande kommer vi vara olika känsliga genom livet för stress, kyla, värme, olika livsmedel osv. Obalanser i kropp eller sinne kan leda till olika symtom som om de inte rättas till med tiden blir sjukdomar. Det kan vara lättare besvär så som sömnsvårigheter, hudutslag, humörsvängningar, huvudvärk, magvärk, ont i någon led, oro, ångest osv. Ju mer denna obalans manifesteras desto värre blir besvären och det blir också svårare att bota/komma till rätta med. Ju mer uppmärksam man är på ev. obalanser och rättar till dem, ju större blir möjligheten att man får leva i en frisk kropp och slipper svåra sjukdomar.

Vinyasa flöde med meditation och andningsövningar i respektive element,.
Nyfiken? Anmäl dig i kalendern under fliken Schema & boka.


Varje måndag i juli klockan 18-20. 
Beroende på väder kommer jag (Angelica) avisera vilken plats vi ska mötas upp på varje förmiddag för respektive dag. 


Ta med egen yogamatta. 
Jag tar med filtar och andra hjälpmedel ni kan tänkas behöva. 

Betalning per gång 200kr.
Du kan också köpa ett sommar kort (600kr) och yoga hur mycket du vill under juli månad i Kvarsebo. 

Jord

Jordelementet är vår grund, det som ger oss trygghet, stabilitet och uthållighet. Man kan också förknippa det med ekonomi, materiella ting, överflöd och fertilitet. Människor med mycket jordelement i sig är ofta praktiskt lagda, ihärdiga, försiktiga och pålitliga personer. 

★ Väderstreck: norr 

★ Handling: att vara 

★ Zodiak: Oxen, Jungfrun Stenbocken

★ Egenskaper: stabilitet, trygghet, uthållighet

Händer i jorden
brasa
brasa

Eld

Eldelementet står för inspiration, vitalitet, mod, och kreativitet. Det karaktäriseras även av flyktighet och oförutsägbarhet, precis som den levande elden. Personer med mycket eldenergi brukar vara passionerade, självsäkra, impulsiva, modiga och utåtriktade individer. 
 

★ Väderstreck: syd
★ Handling: att vilja
★ Zodiak: Vädur, Lejon, Skytten
★ Egenskaper: passion, mod, impulsivitet

Luft

Luftelementet kännetecknas av flexibilitet, intellekt och avskildhet. Det kopplas även till kommunikation, social förmåga, idéer och mental klarhet. Personer med mycket luftenergi tenderar att vara nyfikna, äventyrliga, ombytliga, anpassningsbara och intresserade av det mesta. 
 

★ Väderstreck: öst
★ Handling: att veta
★ Zodiak: Tvillingen, Vågen, Vattumannen
★ Egenskaper: intellekt, snabbhet, förändring

varmluftsballonger
vatten

Vatten

Vattenelementet representerar healing, rening, intuition, känslor och kreativitet. Vattenenergin är föränderlig och oförutsägbar. Individer med som har mycket vattenenergi tenderar att vara känslomässiga, känsliga, intuitiva, fantasifulla och empatiska personer.

★ Väderstreck: väst
★ Handling: att känna
★ Zodiak: Kräftan, Skorpionen, Fiskarna
★ Egenskaper: intuition, fantasi, empati

Rymd

Ether är den avslappning, eller flow, som kan infinna sig vid tillfällen när du använder något av de andra elementen; skriva(luft), gråta(vatten), vistas i naturen(jord) eller uppfyllas av passion(eld), vilka alla är ingångar till ether-elementet.

Ett positivt samspel med de andra elementen ökar ether-elementets gynnsamma flöde, samtidigt som de andra elementen öppnar porten för ether-elementets visdom. 

★ Väderstreck: uppåt
★ Handling: expansion av medvetandet
★ Egenskaper: stillhet, insikt, förståelse

Jorden och rymden
bottom of page